You are currently viewing 5 Stílusos gengszter és a hozzájuk passzoló napszemüveg fazon!

5 Stílusos gengszter és a hozzájuk passzoló napszemüveg fazon!

Az életmód és a stílus mindig is fontos része volt a gengszter filmeknek és a sorozatoknak. A karakterek, akik általában uralják ezeket a történeteket, nem csak a bűnözés és a cselszövés mesterei, hanem a stílus és az öltözködés ikonikus megtestesítői is.

1. Tony Montana – A sebhelyesarcú

Tony Montana, a kubai bevándorló, egy ambiciózus és vakmerő férfi, aki a hatalmat és a pénzt az élet fő céljának tekinti. Ő egy kemény és kompromisszumok nélküli figura, aki az életét a siker és a gazdagság megszerzése köré építette. Neki csak az erő és a hatalom a fontos és sosem hagyja, hogy bármi vagy bárki megállítsa. Kikapcsolódásra a fényűző bulikat és a gyönyörű nők társaságát részesíti előnyben.

Stílus: Tony Montana olyan, mint egy robbanó koktél – vibráló és féktelen. Mindig a középpontban áll, nem csupán a megjelenésével, hanem a viselkedésével is. Öltözködése extravagáns, gyakran túltengő színekkel, mintha nem ismerne határokat. Tony számára a stílus a feltűnésről és a magabiztosságról szól, mindig kiemelve a jelenlétét.

Napszemüveg: Tonyhoz egy szögletes keretű napszemüveg illik, hogy kiemelje arcának éleit, narancssárga lencséjével pedig az egyedi és karakteres megjelenést biztosítsa. Ilyen típusú napszemüveg például a Steamvision Tony napszemüveg. Merész és egyedülálló stílust közvetít, amely tökéletesen kiegészíti Tony Montana extravaganciáját. Ez a napszemüveg önbizalmat és lazaságot sugároz és egyúttal elhozza a gengsztervilág eleganciáját.

Tipp: Ha a hatalom és az extravagancia vonz, emelj poharat a Steamvision – Tony napszemüvegnek és éld bele magad a Tony Montana-szerű életérzésbe!

"Én mindig az igazat mondom. Akkor is, ha hazudok."

3. Tommy Shelby – Birmingham bandája

Tommy Shelby, a Pengesapkások vezetője, egy okos és ravasz figura, aki mindenekelőtt az ambícióit helyezi az életének középpontjába. Számára a célkitűzések és a tervek mindig elsődlegesek és mindent megtesz azok eléréséért. A céltudatosság és az elszántság az életének irányvonalát jelöli ki és nem hagyja, hogy bármi elvonja figyelmét. A rideg és titokzatos megjelenése mögött egy olyan férfi rejlik, aki mindig előre tekint és a jövőbeni lehetőségek után kutat. A családjáért és a bandájáért is képes a végletekig elmenni. Az ambíciói és azok megvalósítása az, ami igazán számít számára az életben.

Stílus: Tommy Shelby olyan, mint egy sötét és titokzatos éj – mindig kifinomult és tökéletes. Öltönyei úgy simulnak rá, mint egy ködös londoni éjszaka, mindig figyelve minden részletre, mintha az élete múlna rajta.

Napszemüveg: Tommy Shelby karakteréhez egy olyan napszemüveg illik a legjobban, ami egy finoman kidolgozott, időtlen műalkotás, az elegancia és a karakter szimbóluma. A kerek alakú keretek időtlen vonalakat képviselnek és rámutatnak arra, hogy a stílus sosem megy ki divatból. Éppen úgy, ahogyan egy remek műalkotás sem. A Steamvision Bruno napszemüveg pontosan ilyen – megidézi azt a stílust, amely Tommy karakterét jellemzi. 

Tipp: Ha az elegancia és a titokzatosság inspirál, válassz egy kerek alakú napszemüveget, mint például a Steamvision- Bruno, hogy a Peaky Blinders stílusos világában te is otthon érezd magad!

"A whiskey jó igazságszérum. Megmutatja ki valódi, ki nem."

3. Michael Corleone – A Keresztapa

Michael mindig az elkötelezettség és a hűség embere volt és bár megpróbált kilépni a család sötét üzleteiből, végül ő lett az új Don. Michael a hatalom és a becsület képviseletében áll és mindent megtesz a családja védelmében. Ugyanakkor szenvedélyesen törekszik a törvényes üzletek fejlesztésére, hogy vállalkozásait törvényes útra terelje. Az életcélja mindvégig az volt, hogy a Corleone családot és a hatalmát védelmezze. Minden döntését és cselekedetét ennek az elkötelezettségnek az égisze alatt hozta meg. Ugyanakkor a bűntudat és a veszteségek árnyékában él és bármennyire is vágyott a tisztességes életre, sosem hagyta el végleg a családját és a maffiavilágot. 

Stílus: Michael Corleone olyan, mint egy időtlen klasszikus – mindig hű marad a tradíciókhoz és a stílushoz. Öltönyei egyenes vonalúak, sötétek és mindig a legmagasabb minőségű anyagokból készülnek.

Napszemüveg: Michael Corleone karakteréhez egy pilóta fazonú napszemüveg illik a legjobban, amely magában hordozza az olasz életérzést és az eleganciát. A Steamvision kínálatában található Matti szemüveg tökéletes választás lehet és ráadásul több színben is elérhető. Mivel minőségben csak a legjobbal éri be, ezért a prémium acetát keretes Steamvision Sam napszemüveg lesz a legjobb választás. Ezek a szemüvegek mind Michael stílusának tökéletes kiegészítői, amelyek emlékeztetnek a múlt szépségére és idézik az olasz eleganciát.

Tipp: Ha az olasz életérzés és az időtlen elegancia hívogat, ne felejtsd el a Steamvision Matti és Sam napszemüvegeit, hogy a Corleone család stílusát megidézd!

"Ez nem személyes. Ez szigorúan üzlet."

4. Nucky Thompson – Gengszterkorzó

Nucky Thompson, az Atlantic City gengszter ura, akit a hatalom és a pénz iránti szenvedély hajt. Ő a politika és az üzleti érzék találkozásának példája. Mindig egy lépéssel előrébb jár másokkal szemben, az életét a siker és a gazdagság megszerzése köré építette. A tradíciók és a stílus fontosak számára, de a saját útját járja. Sosem feledkezik meg a luxusról és az eleganciáról. Kikapcsolódásként luxusszállodákban tölti az idejét, ahol a legjobb ételeket és italokat élvezi, miközben szórakoztatják a hölgyek.

Stílus: Nucky Thompson olyan, mint az 1920-as évek luxusautója – mindig ragyogó és felső kategóriás. Öltönyei az elegancia és a minőség magasiskolájának példái, amelyek mindig a figyelem középpontjában tartják.

Napszemüveg: Nuckyhoz egy vastag keretes napszemüveg illik a legjobban, mely olyan, mint egy stílusosan kifaragott antik szobor a múltból. Ilyen például a Steamvision Gio. Ezen szemüveg keretén fém díszítések is helyet kapnak, amelyek a vintage stílust és az eleganciát sugározzák. Ezek a napszemüvegek egyfajta műalkotások, amelyek a robusztus alakú keretekben hordozzák a múlt szépségét és egyszerre egy modern és időtlen stílus megtestesítői.

Tipp: Ha az elegancia és a provokáció hívogat, válaszd Steamvision – Gio napszemüveget, hogy mindig kiemelkedj a tömegből, mint Nucky Thompson!

"Olyan kifinomult vagy, mint egy szájba rúgás"

5. Mickey Pearson – Gentlemen

Mickey egy igazi angol úriember és kifinomult drogbáró. Egy olyan figura, aki a külvilág számára egy elegáns, stílusos üzletemberként jelenik meg, miközben mögötte hatalmas és veszélyes üzletek folynak. Karaktere egy ambiciózus, okos férfi, aki pontosan tudja mit akar és nem habozik elérni céljait. Bár a kábítószer-kereskedelemben érdekelt, mégis igyekszik megőrizni a brit felsőosztályhoz tartozó úriember külsőt és modort. Az üzleti siker és a hatalom iránti vágy vezérli és készen áll bármilyen eszközt bevetni a céljai eléréséhez.

Stílus: Mickey Pearson karaktere stílusosan öltözködik, mindig elegáns öltönyben és klasszikus angol stílusú kabátban látható. A karakter megjelenése tükrözi az angol úriember hagyományos értékeit, miközben mögötte egy sötétebb és veszélyesebb világ rejlik.

Napszemüveg: Mickey Pearson karakteréhez egy szögletes fém keretes napszemüveg passzol a legjobban, melyek az elegancia és a stílus megtestesítői. Ezek a szemüvegek olyanok, mint a jól szabott öltöny: sosem mennek ki divatból és mindig emelik az öltözéked eleganciáját. Pont olyan, mint a Steamvision Stevenson napszemüveg, amely több színben is elérhető így könnyen kombinálható a különböző mintázatú öltözékekkel. 

Tipp: Ha az elegancia és a hűvös profizmus inspirál, válassz egy vagy akár több Steamvision Stevenson napszemüveget, hogy mindig a nyerők között legyél, mint Mickey!

"Ha te akarsz lenni a dzsungel királya, nem elég, ha csak játszod a királyt. Tényleg királynak kell lenned. Kételynek nincs helye. Mert a kétely káoszhoz vezet, az pedig bukáshoz."

Ezek a gengszter karakterek nem csak a képernyőn, hanem a stílusukkal is emlékezetesek. Inspirálódj tőlük, hiszen egy jól megválasztott napszemüveg bármikor képes a személyiséged részévé válni, függetlenül az évszaktól.

Legyen szó Tommy Shelby letisztult eleganciájáról, Tony Montana merész extravaganciájáról vagy más karakter stílusáról, a napszemüveg sosem megy ki divatból.

Emlékezz rá, hogy a napszemüveg nem csak egy kiegészítő – az önkifejezésed és stílusod fontos része is egyben. Merj választani és hagyd, hogy a napszemüveg segítsen abban, hogy mindig önmagad legyél! Ne feledd: az igazi stílus időtlen és sosem engedi, hogy a fénye elhalványuljon. Az önbizalmad és személyiséged legnagyobb kiegészítője mindig is a stílusod marad. Viselj bátran egy napszemüveget, bármelyik évszakban is vagy!